Consko druženje

Pregled vsakoletnih conskih druženj Gorenjcev, to je 3. cone 1. regije.

13. december 2016

 

Leto je naokoli, zato smo se Lions klubi Gorenjske cone 13. decembra 2016 zbrali v restavraciji Arboretum na 2. conskem prednovoletnem druženju, ki tako postaja tradicionalno consko druženje gorenjskih lions klubov. Gorenjski lions klubi še naprej soustvarjamo skupno consko zgodbo, ki jo pomladi nadaljujemo s sajenjem Gorenjskega Lions drevoreda, ki ga bo tvorilo sedem lip.

 

Prav tako smo na 2. conskem prednovoletnem druženju zbirali prispevke za mlade glasbenike Nejca Pirnata, Vito Peterlin in Žana Trobasa, ki so se nam na dogodku predstavili s čudovitimi nastopi. Z donacijami smo mladim glasbenikom pomagali pri njihovem šolanju v tujini.

 

Lionsi smo ponosni, da spodbujamo naše mlade vrhunske glasbenike na njihovi poklicni poti. 

 

Imeli smo se čudovito in ustvarili krasno lionistično consko zgodbo, ki kar kliče po ponovitvi čez leto dni. O čudovitem vzdušju pa največ povedo fotografije Matjaža Klemenca.

15. december 2015

 

Lions klubi Bled, Bled Golf, Brnik, Kamnik, Škofja Loka in Kranj so letos vzeli zares pobudo Lions kluba Domžale, ki mu načeluje mladi predsednik Marko Kuliš, in rodilo se je prvo consko druženje Gorenjcev, to je 3. cone 1. regije. Imeli smo se tako dobro, da že lahko napovemo novi tradicionalni lions dogodek.

 

Veliko dobrodelno consko druženje je potekalo ob ritmih Dixielanda, gostom je prepevala vzhajajoča zvezda Nika Pirnat, vzdušje pa je zaokrožil še DJ Pero. Zbrani smo se srečali na slovesni večerji v restavraciji Arboretum, kjer je potekala tudi dražba otroških knjižic in lesenih igrač, ki jih sicer na trgu ni mogoče dobiti. Za ta del dogodka so poskrbeli v LB Brnik in LK Domžale Podružnica Metlika »Y«.

 

Z izkupičkom druženja smo omogočili prevoz in ogled novoletne filmske predstave otrokom iz Osnovne šole Roje, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami. Lesene igrače in slikanice pa so namenjene metliškim osnovnošolcem iz socialno šibkejših družin.

 

Najlepši del večera, ki ga je s prisotnostjo počastil tudi Branko Dolenc, guverner Lions Distrikta 129, pa se je zgodil, ko je podjetje Baloh d.o.o. iz Trzina odkupilo poseben leseni didaktični ležalnik, in ga podarilo otrokom na Rojah.

 

Poleg vseh predsednikov 3. cone 1. regije smo gostili tudi gospo Jelico Krtolica, prejšno guvernerko Makedonije, ter našega prejšnjega guvernerja, gospoda Janka Araha.