Pobrateni klub LK Šibenik

8. junija 2013 sta predsednika našega lions kluba in lions kluba Šibenik podpisala listino o pobratenju.

 

Izjemno smo veseli tega pomembnega mednarodnega lionističnega dogodka, ki bo z velikimi črkami zapisan v zgodovino LK Domžale, LK Šibenik in seveda tudi v zgodovino D 129 – Slovenija in D 126 Hrvaška. Še posebej smo veseli, da ta dogodek sovpada s časom, ko je naša sosednja država Hrvaška vstopila v našo novo skupno domovino EU, naše pobratenje je istočasno smerokaz sožitju v tej skupnosti in zgled drugim. To je izjemno spoštljiv - enkraten dogodek, ki prispeva k utrjevanju poslanstva in k popularizaciji lionizma kot največje mednarodne humanitarne organizacije na svetu ter prijateljstvu med našima narodoma.

 

Vsebinsko sodelovanje med kluboma bo usmerjeno v humanitarne akcije, katerih izkupiček bo namenjen humanitarni pomoči. Dogovorili smo se za medsebojno pomoč pri že utečenih klubskih akcijah, prav tako pa definiramo tudi skupne  projekte.

 

Idejo o pobratenju sta zasnovala člana naših klubov: Jure Srhoij (LK Domžale) in Jere Gašperov (LK Šibenik).


Po slovesnem pobratenju Lions klubov Domžale in Šibenik junija 2013 v Domžalah smo člani Lions kluba Domžale vrnili obisk prijateljem iz Dalmacije. Med 15. in 17. novembrom smo ob prijetnem druženju s prijatelji iz Šibenika spoznavali mesto Šibenik, poslušali melodije dalmatinske klape, sprehodili smo se ob slapovih Krke, ogledali smo si sušilnico pršuta, poskusili mlado vino in obiskali malo slikovito mestece Skradin. Zvečer smo se udeležili tradicionalnega dobrodelnega martinovanja, ki ga je Lions klub Šibenik letos priredil že sedmič, izkupiček pa je bil namenjen izobraževanju varovancev Zavoda za slepe in slabovidne Šibenik za delo z računalnikom ter nakupu opreme zanje. Skupaj z ostalimi dvesto udeleženci martinovanja smo ob odlični hrani, pijači, družbi in plesu preživeli prijeten večer in imeli priložnost spoznati tudi sorodnike, prijatelje in znance članov Lions kluba Šibenik.

 

Dogodek je minil v smelem vzdušju druženja članov obeh klubov, izmenjavi izkušenj o delovanju klubov in dobrodelnih akcijah na obeh straneh meje. V pozitivnem lionističnem vzdušju so bila sklenjena nova prijateljstva, ki bodo bogatila kluba Domžale in Šibenik ter njuno delovanje v prihodnosti. Člani obeh klubov smo se na koncu razšli odločeni, da se kmalu zopet srečamo.


Oktobra 2021 smo bili soorganizatorji ekološko izobraževalne akcije Morje.